본문 바로가기

카테고리 없음

تاریخچه مسجد شیخ لطف الله

ذوق هنرمندانه معمار مشهور ایرانی به خلق بنای منحصربه فردی ختم شده که شاید در آن روزگاران کسی باورش نمی شد که حتی پس از قرن های متمادی همتایی برای این مسجد پیدا نشود و در زمره دیدنی ترین ساختمان های دنیا و حتی عجایب معماری اسلامی قرار بگیرد. ۴۰۰ سال از ساخت مسجد شیخ لطف الله می گذرد و این بنا هنوز قامت خود را در برابر درازای زمان خم نکرده است. مسجدی که یکی دیگر از یادگاری های عهد صفوی و شاه عباس می باشد و روزگاری ورود مردم عادی به آن ممنوع بود.


جالب است بدانید که گنبد مسجد شیخ لطف الله مدورترین گنبد جهان است و این گنبد در طول روز به سه رنگ در می آید: هنگام صبح رنگش صورتی، حوالی ظهر به رنگ کرمی و نزدیک غروب آجری رنگ می شود. با ورود به راهروی ۲۸ متری مسجد که با کاشی های رنگارنگ پوشانده شده به زیبایی دنیای داخل مسجد پی خواهید برد. در ادامه، شبستان اصلی مسجد زیباترین و شگفت انگیزترین بخش بازدید گردشگران را شکل می دهد چون همه را مات و مبهوت زیبایی اش می کند. اینجا انگار هنر معماران ایرانی زبان باز می کند تا قلب بازدیدکننده ها را به تسخیر درآورد.
شاید در نگاه اول متوجه نقش طاووس در وسط گنبد مسجد نباشید ولی اگر به دقت نگاه کنید با کمک نوری که از روزنه گنبد می تابد، می بینید که نقش طاووسی در میانه گنبد خودنمایی می کند. مسجد شیخ لطف الله ویژگی های دیگری نیز دارد که آن را از سایر مساجد متمایز ساخته است، مثلا در این مسجد مناره و شبستان ورودی وجود ندارد و حتی به گفته برخی از باستان شناسان یک راهرو یا تونل مخفی از داخل مسجد تا کاخ عالی قاپو وجود داشته که خانواده دربار از آن استفاده می کردند ولی امروزه اثری از این تونل نیست.